Pusat Internet 1 Malaysia - Tualang Sekah

 

 

 

PUSAT INTERNET 1MALAYSIA (Pi1M) merupakan sebuah program yang dianjurkan oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) dengan kerjasama Telekom Malaysia (TM) Berhad dan MSD Digital Intelligence, di bawah program Pemberian Perkhidmatan Sejagat (PPS) dengan memberikan kemudahan serta perkhidmatan ICT kepada komuniti tempatan di kawasan luar bandar.

 

 

 

Penubuhan PUSAT INTERNET 1 MALAYSIA (Pi1M) ini adalah usaha untuk merapatkan jurang digital antara masyarakat bandar dan luar bandar,di samping memberi pendedahan terhadap teknologi komputer dan internet kepada masyarakat tempatan Kg Tualang Sekah agar setaraf dengan masyarakat di bandar.

PUSAT INTERNET 1 MALAYSIA (Pi1M) diwujudkan di Kg Tualang Sekah ini bagi mendekatkan masyarakat kepada penggunaan komputer dan aplikasi ilmu ICTdalam kehidupan seharian sekaligus dapat memberikan pendedahan yang menyeluruh kepada masyarakat orang kampung di Tualang Sekah.


Sumber : http://kgtualangsekah.pi1m.my/Lokasi Pi1M - Tualang Sekah

Cetak   Emel

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.